nieuws

Laatste radiocolumn Helligen Hendrik bij Radio Oost

Helligen Hendrik
Helligen Hendrik
Zaterdag 21 december is in het Radio Oost programma Zie Zo Zaterdag voor de allerlaatste keer ‘De twee minuten van Helligen Hendrik’ te horen. De norse Tukker ventileerde ruim 8 jaar lang in zijn wekelijkse radiocolumn zijn ongezouten mening over dingen die hem dwarszaten: ‘Helligheid is net stront… ut mut d’r oet!’, aldus Hendrik, die zaterdag zelf te gast is in de uitzending.
De weerbarstige en nukkige Hendrikus Antonius van der Pette, werd door programmamaker Bert Eeftink al tijdens diens studie Journalistiek bedacht, maar verwierf pas bekendheid dankzij de wekelijkse column op Radio Oost. Sinds 2008 reist Bert Eeftink als Helligen Hendrik ook de theaters af met verrassende, razende en enerverende shows die sinds enkele jaren ook op TV Oost te zien zijn. Zijn laatste show ‘VOT!’ was maar liefst 50 maal te zien in theaters in Overijssel, Drenthe en de Achterhoek en wordt op oudejaarsavond bij TV Oost uitgezonden.
Aan de wekelijkse radiocolumn komt nu een eind, maar Hendrik blijft nog wel in columns zijn mening ventileren op zijn eigen website www.helligenhendrik.nl.
De laatste radiocolumn van Helligen Hendrik is zaterdag 21 december om 12.15 uur te horen in Zie Zo Zaterdag op Radio Oost. De theatershow VOT! wordt op oudejaarsdag om 22.20 uur uitgezonden op TV Oost en op nieuwjaarsdag herhaald om 10.45 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.