nieuws

Taakstraffen voor supporters Heracles Almelo

Taakstraffen voor Heraclessupporters
Taakstraffen voor Heraclessupporters
De rechter in Almelo heeft vijf Heraclessupporters veroordeeld tot taakstraffen van 40 tot 100 uur. Eén van de supporters moet ook een dag de gevangenis in.
De supporters hebben zich misdragen rond de voetbalwedstrijd Cambuur-Heracles Almelo op 14 september in Leeuwarden. Daarbij raakten suppoosten van Heracles gewond, werd een hek vernield voor 9000 euro en ontstonden vechtpartijen met de aanhang van Cambuur.

Beelden van de supporters getoond

Het Openbaar Ministerie eiste hogere taakstraffen tegen de mannen. Tegen één van hen werd een celstraf van drie maanden geëist omdat hij veel geweld gebruikte tegen stewards en in de afgelopen vijf jaar al een taakstraf heeft gehad. Tijdens de strafzaak werden beelden getoond waarop de verdachten waren uitgelicht en hun rol duidelijk werd. Op 20 en 27 januari staan meer Heraclessupporters terecht. Het gaat om in totaal 25 tot 30 mannen.
De Heraclessupporters zijn door de club en de KNVB al bestraft met een stadionverbod en een boete. De stadionverboden leidden tot veel ophef onder de aanhang van de Almelose club. Zij protesteerden met spandoeken tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente en weigerden met hun club mee te reizen en ze aan te moedigen tijdens de uit-wedstrijd tegen NAC in Breda.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.