nieuws

Hans Kraay: van de 100 wedstrijden verliezen wij 99 keer van PEC Zwolle

Hans Kraay jr., trainer van amateurclub JVC Cuijk, denkt niet dat zijn ploeg veel kans heeft om in de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi te winnen van PEC Zwolle. De twee clubs staan over een maand tegenover elkaar in het IJsseldeltastadion in Zwolle.
"Ron Jans zal gisteravond de slingers al hebben opgehangen. Hij zal ongetwijfeld iets hebben van: zo, wij staan in de halve finale", aldus Hans Kraay. "Van de 100 keer dat wij tegen PEC spelen, verliezen wij 99 keer. Maar als je in de kwartfinale zit, moet je overal tevreden mee zijn. Al had ik liever Zwolle thuis of Feyenoord uit gehad, die laatste is voor de spelers ook erg leuk. Maar we moeten niet zeuren en gewoon genieten. We zijn er bij!"

Niet voor het eerst

De zondagamateurs uit het Brabantse Cuijk, die in de Topklasse uitkomen, schakelden woensdagavond Eerstedivisieclub MVV Maastricht uit door met 2-1 te winnen.
Voor Hans Kraay jr. was het niet de eerste keer dat hij als trainer van een amateurclub een betaald voetbalclub uitschakelde in het KNVB bekertoernooi: in 2008 won hij met Lienden van Vitesse. Een ronde later lukte het weer bijna, maar werd Lienden na verlenging uitgeschakeld door Roda JC.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.