nieuws

Ex-neuroloog Jansen Steur niet bij uitspraak Medisch Tuchtcollege

Voormalig neuroloog Jansen Steur is vandaag niet bij de uitspraak van het Medisch Tuchtcollege in Zwolle. Hij verblijft in het buitenland. Ook de advocaat van Jansen Steur is er niet bij. De uitspraak is om half één.
Het Medisch Tuchtcollege in Zwolle spreekt zich uit over mogelijk verkeerd gestelde diagnoses van voormalig neuroloog Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Vijf ex-patiënten hadden een klacht neergelegd bij het Tuchtcollege. Twee ex-patiënten en hun juridisch adviseur Yme Drost zijn aanwezig.

Drost: "Hopen op Europese zwarte lijst"

Juridisch adviseur Yme Drost hoopt dat het Tuchtcollege de voormalig neuroloog een verbod oplegt. Op die manier kan hij zich in de toekomst niet weer inschrijven in het BIG-register, een databank van alle Nederlandse zorgverleners. "Dat is ons doel, zodat hij ook Europees op een zwarte lijst komt en hij nergens in Europa meer aan het werk kan." Feitelijk zal de uitspraak weinig effect hebben, want Jansen Steur werkt niet meer als neuroloog en volgens eigen zeggen is hij dat ook niet meer van plan.
Wel kan de uitspraak van het Medisch Tuchtcollege als signaal dienen voor de strafzaak die momenteel ook tegen hem loopt. Die gaat ook over mogelijk opzettelijk fout gestelde diagnoses. Op 11 februari volgt daarin de uitspraak. Jansen Steur hangt een gevangenisstraf van zes jaar boven het hoofd.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.