nieuws

Kringloopsoap Almelo; eigenaar Wawollie is boos

Hans Messie, eigenaar van kringloopwinkel Wawollie in Almelo is boos dat de gemeente de tent wil sluiten.
Volgens Messie wordt hij op alle vlakken tegengewerkt. Zo waren de buren al nooit blij met de kringloopwinkel, was er gedoe over het uiterlijk van het pand. Ook waren er problemen met de wettelijke verdeling van grote meubelen en kleine snuisterijen en bovendien denkt de eigenaar dat de gemeente Almelo de winkel wil sluiten omdat het op een prominente plek staat.

Voortgangsgesprekken

Hans Messie geeft toe dat hij zelf te laat was met het inleveren van de voortgangsgesprekken van zijn medewerkers bij de gemeente. Dat lag volgens hem aan het feit dat de bedrijfsleider met een longontsteking in het ziekenhuis ligt en dus niet de rapporten kon opmaken. Alle medewerkers van de kringloopwinkel zijn langdurig werklozen die met behoud van hun uitkering bij de tweedehandswinkel konden werken.
Volgens wethouder Mieke Kuik heeft Messie kans op kans gehad om de voortgangsgesprekken in orde te maken. "De voortgangsrapportages hadden al maanden geleden moeten worden ingeleverd, maar hij heeft steeds uitstel gekregen." De 55 medewerkers moeten nu verplicht thuisblijven. "Wij moesten wel. Wij hebben ook de verantwoordelijkheid voor onze cliënten".

Wawollie wel gewoon open

De kringloopwinkel in Almelo blijft voorlopig wel gewoon open. In ieder geval tot de rechter uitspraak heeft gedaan. De rechtszaak staat half januari gepland.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.