nieuws

Tientallen appartementen en kamers verwoest door brand Deventer

De brand die vanochtend in de binnenstad van Deventer heeft gewoed, heeft 21 appartementen en kamers in 4 panden aan de Grote Overstraat verwoest. Aan de overkant van de straat zijn 18 wooneenheden ontruimd omdat een gevel gestut moet worden. Deze is instabiel geworden door de brand.
Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat het stutten begint, zeker is dat het meerdere dagen gaat duren. Ook een straat verder, in de Kleine Overstraat, zijn wooneenheden ontruimd. Het gaat om 12 wooneenheden. Deze ontruiming heeft te maken met een achtergevel van een pand dat aan de Grote Overstraat staat en gestut moet worden. Ook voor deze gevel is niet duidelijk wanneer deze gestut wordt, maar dat zal waarschijnlijk geen dagen gaan duren.
Volgens de gemeente Deventer zijn 40 mensen in de Grote Overstraat korte of langere tijd dakloos door de brand. De gemeente baseert zich op de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) Het kan zijn dat deze cijfers afwijken van het daadwerkelijke aantal getroffenen. Het precieze aantal wordt nog onderzocht. De gemeente helpt de getroffen bewoners daar waar nodig aan een overnachtingsplek en vervangende woonruimte.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.