nieuws

Verbod op naam 'Smaak van Twente'

Smaak van Twente moet naam veranderen
Smaak van Twente moet naam veranderen
De Smaak van Twente moet binnen enkele weken de naam veranderen en de websites met die naam uit de lucht halen. Dat is het gevolg van een uitspraak in een kort geding dat was aangespannen door een onderneemster in Almelo.
De Almelose gebruikt al zes jaar lang De Smaak van... voor haar cateringbedrijf, kookworkshops en voor streekproducten. 2,5 jaar geleden begon een ondernemer uit Deurningen De Smaak van Twente, waarmee hij ambachtelijke producten van Twentse boeren aan de man brengt bij particulieren, restaurants en andere bedrijven. De Smaak van Twente laat die producten onder meer rijpen in de bunkers op de Luchthaven Twente.
Volgens de Almelose veroorzaakt de naam verwarring bij de klanten, te meer omdat ze in hetzelfde gebied actief zijn. De ondernemer achter de Smaak van Twente bestrijdt dat. Hij houdt zich niet bezig met workshops of catering en zegt vooral actief te zijn in Enschede, terwijl De Smaak van... vooral klanten in Almelo zou hebben. Zij is echter ook actief geweest buiten Almelo, waaronder op de Military in Boekelo. De rechter onderschrijft dat voor beiden Twente het werkgebied is.
De rechter vindt dat er gevaar is voor verwarring bij het publiek en sluit niet uit dat het publiek denkt dat er een bedrijfsmatige band tussen beide ondernemingen bestaat. Daarom moet De Smaak van Twente de naam veranderen. De rechter zegt daarnaast dat op de worden 'de smaak van' weliswaar geen monopolie mogelijk is, maar als het om een handelsnaam gaat deze wel vastgelegd kan worden.
De Smaak van Twente kon nog nog reageren. De ondernemer uit Deurningen was nog niet op de hoogte van de uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.