nieuws

Jongerenafdeling SP zet ziekenhuis Hengelo op Marktplaats

ZGT Hengelo
ZGT Hengelo
De jongerenafdeling van de SP, ROOD Hengelo, heeft het ZGT-ziekenhuis in Hengelo op Marktplaats gezet.
"Interessante onderdelen van het ZGT-ziekenhuis in Hengelo". Met die kop boven de advertentie worden de bezoekers van Marktplaats verleid om de gehele advertentie te bekijken. Wie dat doet, ziet de volgende beschrijving staan:
Het ZGT-ziekenhuis Hengelo staat in de uitverkoop. Sinds centen belangrijker zijn dan patiënten, doet het afstand van een groot aantal afdelingen. Zo kan het bestuur nog meer geld verdienen en mogen de patiënten veel verder gaan reizen.
In de aanbieding onder andere:
- Kraamzorg
- Gynaecologie
- Kinderafdeling
- Intensive Care
- Keel Neus en Oor
Alles moet weg! Inmiddels is al verkocht aan Almelo:
- Afdeling neurologie
- Weekendbehandeling psychiatrische patiënten
- Afdeling long- en vaatziekten
- Verschillende onderdelen van de IC
De afdeling kraamzorg begeleidt ongeveer 1200 bevallingen per jaar. Toch vindt het bestuur dit te weinig winstgevend. Helaas is het ziekenhuis door de marktwerking in de zorg gedwongen om duurbetaalde bestuurders in te huren en gloednieuwe gebouwen leeg te laten staan. Voor het ziekenhuisbestuur telt niet het welzijn van de patiënten, maar de eurotekens onder de streep. Het afgelopen jaar bedroeg de winst meer dan 8 miljoen, maar men vindt dat niet genoeg.
Kortom: u kunt uw slag slaan, want alles mag weg uit Hengelo!
Met de advertentie reageert de jongerenafdeling op de beslissingen van de directie van het ziekenhuis. Die maakt steeds meer een verdeling tussen de specialismen die aanwezig zijn in de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.