nieuws

Bijeenkomsten voor bewoners, ondernemers en pers op zaterdag in Deventer

Schade na brand Deventer
Schade na brand Deventer
De gemeente Deventer houdt zaterdag drie bijeenkomsten na de grote brand van vrijdag in de Grote Overstraat in het centrum van de stad. De bijeenkomsten zijn voor getroffen bewoners, voor getroffen ondernemers en voor de pers.
De eerste bijeenkomst is zaterdag om 12.00 uur 's middags voor de getroffen bewoners. Dat zijn er 52. De meesten zijn naar vrienden of familie gegaan. Voor vier bewoners is opvang geregeld. Tijdens de bijeenkomst in het stadhuis worden ze bijgepraat over de stand van zaken.

Drie panden verwoest

Door de brand zijn drie panden verwoest. Het gaat om de Grote Overstraat 52, 54 en 56. De brand brak uit in een woning boven de grillroom op nummer 54. Op nummer 56 zat jarenlang de studio van RTV Oost. De studio werd vorige week verhuisd naar de bibliotheek op de Brink.
Naast de 15 mensen die hun huis kwijt zijn, zijn er nog 37 mensen die tijdelijk niet naar hun huis terug kunnen. 13 mensen wonen op nummer 50. Dat pand heeft vooral veel waterschade opgelopen. De 24 overige mensen wonen in panden waarvan de gevels beschadigd zijn door de brand. Die moeten eerst gestut worden. De aannemer is daar vrijdagavond mee begonnen.

Deel Grote Overstraat afgesloten

De tweede bijeenkomst, ook in het stadhuis, is om 13.30 uur 's middags voor ondernemers uit de Grote Overstraat en de Kleine Overstraat. Bij de brand gingen drie winkels in vlammen op. Ook is een aantal winkels tijdelijk gesloten. Uit veiligheidsoverwegingen is de Grote Overstraat afgesloten van nummer 50 tot en met nummer 60.
De laatste bijeenkomst is voor de pers om 14.30 uur 's middags. De gemeente gaf vrijdagmorgen ook al een persconferentie. Op de website van de gemeente staat een lijst met vragen en antwoorden over de brand.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.