nieuws

Thales Hengelo haalt miljoenenopdracht Noord/Zuidlijn Amsterdam binnen

De contracten over de opdracht zijn ondertekend
De contracten over de opdracht zijn ondertekend
Elektronicaconcern Thales uit Hengelo, heeft de opdracht gekregen om het ICT-netwerk van de Noord/Zuidlijn en het metronetwerk in Amsterdam te ontwerpen, realiseren en te onderhouden. Dat meldt de gemeente Amsterdam op de website rondom de Noord/Zuidlijn.
Met de opdracht is een bedrag van circa 12 miljoen euro is gemoeid. Het ICT-netwerk wordt de ruggengraat van alle systemen die nodig zijn voor de exploitatie van de metro. Thales kwam als beste uit de aanbestedingsprocedure, waarbij niet alleen naar prijs is gekeken, maar ook naar de kwaliteit van de bedrijven. De contracten over de opdracht zijn afgelopen donderdag ondertekend. 

Thales doet tien jaar lang het beheer

Door de opdracht heeft Thales het de komende drie jaar druk met het aanleggen van het netwerk, het gehele telecommunicatie- en datanetwerk van de bestaande metro moet worden gerealiseerd. Voor de Noord/Zuidlijn wordt in Noord begonnen met aanleg van de systemen. Thales zal bovendien het beheer en onderhoud van het netwerk verzorgen voor een periode van 10 jaar na realisatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.