nieuws

Deel gedupeerden brand Deventer mogelijk vanavond al naar huis

Een deel van de mensen die door de brand aan de Grote Overstraat in Deventer hun huis uit moesten, kan hoogstwaarschijnlijk vanavond na 19 uur weer terug naar huis. Dat zegt de gemeente Deventer.
Het gaat om de 12 bewoners van de Kleine Overstraat, die recht achter de uitgebrande panden wonen. De achterkant van de uitgebrande huizen is gestut, zodat de gevels niet meer kunnen omvallen. Aan de voorkant van de uitgebrande panden, Grote Overstraat nummers 52, 54 en 56, wordt zaterdag een steiger gebouwd. Als die eenmaal staat, kan gekeken worden hoe de gevels eraan toe zijn, of ze gestut of mogelijk gesloopt moeten worden. Zodra die gevels zijn gestabiliseerd, kunnen de mensen die aan de overkant van de smalle straat wonen, terug naar huis.

Deel bewoners is voor langere tijd huis kwijt

De bewoners van de nummers 52 tot en met 56 zoeken met hulp van hun verzekeraar vervangende woonruimte voor langere tijd. Volgens de gemeente wordt er ook veel hulp aangeboden door de bevolking van Deventer.
Bijna alle gedupeerden hebben afgelopen nacht bij familie of vrienden geslapen. Voor vier mensen regelde de gemeente een slaapplaats in een hotel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.