nieuws

Trainer Ravijn Nijverdal vindt zwangere tegenspeelster onverantwoord

Trainer Rob Bijeman van de dames van waterpoloclub Het Ravijn uit Nijverdal vindt het onverantwoord dat één van de speelsters van het team ZVL waar de club morgen tegen moet spelen, 20 weken zwanger is en toch meedoet. Het Ravijn speelt morgen in Alphen aan de Rijn de bekerfinale tegen de club uit Leiden.
Het gaat om Iefke van Belkum, volgens Rob Bijeman één van de beste waterpolodames van de wereld. Ze is 20 weken zwanger en nog in staat om op topniveau mee te draaien. Maar daar draait het niet om vindt Bijeman: "Het is onverantwoord."

Angst om miskraam te veroorzaken

Dat het de waterpoloster haar eigen keuze is om te spelen, weet Bijeman. Toch vindt hij dat het niet zou mogen kunnen, vooral voor zijn eigen speelster, die morgen alles uit de kast moeten trekken om te voorkomen dat Iefke scoort: "Het zou je gebeuren dat jij een schop geeft, of met afzetten, want veel dingen gebeuren per ongeluk, en er zou een miskraam uit voorkomen. Daar zijn speelsters mee bezig en ik vind eigenlijk dat die situatie niet mag bestaan. Mijn speelsters maken zich bang."
Ondanks dat er in de waterpolowereld al langer discussie is over dit onderwerp, neemt de KNZB geen maatregelen, volgens Bijeman is het onderwerp taboe. Dat de dames van het Ravijn zich morgen gaan inhouden kan Bijeman zich voorstellen, maar hij wil er alles aan doen om dat te voorkomen:  "Polo is een fysieke sport. We gaan er aandacht aan besteden in de voorbespreking. Dat iedereen de dingen doet die hij altijd doet, het is een risico dat Iefke neemt en wij gaan daar geen rekening mee houden."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.