nieuws

Heracles Almelo toont veerkracht en pakt punt tegen Vitesse

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een punt gepakt tegen Vitesse. De ploeg van trainer Jan de Jonge stond halverwege met 0-2 achter, maar kwam in de tweede helft terug tot 2-2.
Vitesse was de betere ploeg in de beginfase en kwam al na zes minuten op voorsprong. Patrick van Aanholt werd helemaal vrij gelaten en de linksback schoot de bal fraai achter Pasveer, 0-1. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Heracles Almelo beter in de wedstrijd. De thuisploeg deed niets onder voor de koploper van de eredivisie en kreeg ook kansen via Jeroen Veldmate en Bryan Linssen, maar wist niet te scoren. Vlak voor rust toonde Vitesse opnieuw aan efficiënter te zijn dan Heracles. Lucas Piazón kreeg veel ruimte en tekende voor de 2-0.
Na rust ging Heracles Almelo op jacht naar de aansluitingstreffer. Na ruim vijf minuten was het al raak. Bryan Linssen schoot een voorzet bij de tweede paal binnen, 1-2. Heracles Almelo rook bloed en drukte Vitesse terug. Een kwartier voor tijd werd het spel van de thuisploeg beloond. Vitesse lette niet goed op bij een korte corner, waarna Linssen zijn tweede treffer van de wedstrijd kon binnenschieten. In de open slotfase werd er niet meer gescoord. Wel kreeg Mark Uth vlak voor tijd nog en goede kans, maar hij stuitte op Piet Velthuizen. Heracles Almelo verdiende uiteindelijk nog de overwinning, maar moest genoegen nemen met een punt.

Heracles Almelo - Vitesse 2-2 (0-2)

0-1 Van Aanholt (6)
0-2 Piazón (41)
1-2 Linssen (51)
2-2 Linssen (77)
Arbiter: Vink
Geel: Uth, Linssen (Heracles Almelo), Piazón, Atsu, Van der Heijden (Vitesse)
Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Cziommer, Bel Hassani (Bruns/46), Rienstra, Tannane (Rosheuvel/31), Uth, Linssen.
Opstelling Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Pröpper, Vejinovic, Atsu (Kakuta/73), Ibarra, Piazón, Qazaishvili (Chanturia/90).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.