nieuws

PEC Zwolle hard onderuit bij Feyenoord

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een kansloze nederlaag geleden bij Feyenoord. De ploeg van trainer Ron Jans ging in De Kuip met 3-0 onderuit.
PEC Zwolle moest het in Rotterdam stellen zonder de geblesseerde Darryl Lachman. De verdediger werd tegen Feyenoord vervangen door Maikel van der Werff. PEC Zwolle had in De Kuip weinig in te brengen tegen Feyenoord, dat fel begon aan de thuiswedstrijd. Feyenoord kreeg in de eerste helft de nodige kansen via met name Lex Immers. Diederik Boer hield zijn doel echter lang schoon door een aantal goede reddingen. Na 33 minuten had de doelman geen antwoord op een schot van Lex Immers, 1-0. Vijf minuten later trof de middenvelder van Feyenoord opnieuw doel en leek de wedstrijd beslist. Rochdi Achenteh leed knullig balverlies, waarna Jordy Clasie de vrijstaande Immers kon bedienen.
Tijdens de rust greep Zwolle-trainer Ron Jans rigoureus in. De oefenmeester gebruikte al zijn wisselmogelijkheden en bracht Bart van Hintum, Giovanni Hiwat en Stef Nijland voor Rochdi Achenteh, Mustafa Saymak en Jesper Drost. De wissels leken even effect te hebben, maar Feyenoord pakte snel weer het initiatief en besliste na 55 minuten definitief de wedstrijd. Jean-Paul Boëtius knalde de bal na twee pogingen hard in het doel. PEC Zwolle kon het tij niet meer keren en moest blij zijn dat het bij 3-0 bleef. Pas in de extra tijd zette Zwolle Feyenoord-doelman Erwin Mulder voor het eerst aan het werk via een schot van Nijland. Door de nederlaag sluit Zwolle de eerste seizoenshelft negatief af met vier punten uit de laatste acht competitiewedstrijden.
Feyenoord - PEC Zwolle 3-0 (2-0)
1-0 Immers (33)
2-0 Immers (39)
3-0 Boëtius (55)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Nijland, Van Hintum, Thomas (PEC Zwolle)
Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers (Bakkal/82), Vormer, Schaken, Pellè, Boëtius (Goossens/69).
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Achenteh (Van Hintum/46), Saymak (Hiwat/46), Mokotjo, Drost (Nijland/46), Klich, Thomas, Benson.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.