nieuws

Springruiter Bruggink zegeviert in Frankfurt

Gert-Jan Bruggink
Gert-Jan Bruggink
Gert-Jan Bruggink heeft zaterdagavond een internationale rubriek in Frankfurt op zijn naam geschreven. De springruiter uit De Lutte won een internationale rubriek met balken op 1,45 meter.
Bruggink plaatste zich met veertien andere combinaties voor de barrage. In de barrage bleef hij op Vampire 6 foutloos en klokte hij de snelste tijd. Bruggink hield 5.875 euro over aan zijn zege. De Zweed Douglas Lindelöw werd tweede, voor de Belg Gudrun Patteet. Willem Greve uit Markelo eindigde als negende.
Eerder op de dag werd Bruggink al tweede in een internationale rubriek met balken op 1,50 meter. Op Primeval Dejavu moest hij alleen Holger Wulschner voor laten gaan. Bruggink verdiende 5.000 euro met zijn tweede plek.
In Roosendaal werd Frank Schuttert uit Ommen tweede bij de finale van de Youngster Tour. Schuttert bleef op Gipsy Boy foutloos, maar was niet snel genoeg voor de zege. De Zweedse Malin Parmler was sneller en bleef ook foutloos. In de Grote Prijs van Roosendaal eindigde Ben Schröder uit Tubbergen als negende. De overwinning ging naar Timothy Hendrix.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.