nieuws

Nieuwe gedwongen megaveiling bouwkavels dreigt voor Megahome

Er dreigt een enorme nieuwe executieveiling van bouwkavels van de Almelose projectontwikkelaar Megahome. Dat bevestigen meerdere bronnen aan RTV Oost.
Het blijkt dat de Rabobank het bedrijf wil dwingen om nog eens 800 bouwkavels te verkopen. Begin december werden al 200 bouwkavels verkocht. Het was volgens makelaar DTZ Zadelhoff op dat moment de grootste executieveiling van bouwkavels ooit in Nederland. Projectontwikkelaar Megahome verkeert al langer in grote financiële problemen.

Rabobank is klaar met Megahome

De achthonderd bouwkavels die de Rabobank nu wil gaan veilen liggen allemaal in het Drentse Emmen. Een woordvoerder van de gemeente Emmen bevestigt aan RTV Oost dat de Rabobank via een brief "het voornemen tot veiling van 800 kavels" aan de gemeente bekend heeft gemaakt. De gemeente Emmen heeft al veel geld in riolering en bestrating gestoken en onderzoekt wat de schade voor de gemeente is.
De Rabobank Centraal Twente probeert met de executieveilingen zoveel mogelijk geld terug te halen. De bank leende Megahome 125 miljoen euro en wil dat geld terug. De bankiers lijken alle vertrouwen in Megahome eigenaar Willy Welles kwijt te zijn. Tijdens een rechtszaak in september bleek al dat Welles - ondanks de financiële problemen van zijn bedrijf - 18,5 miljoen euro dividend aan zijn kinderen uitkeerde.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.