nieuws

Verdachte van leggen nepbommen in Enschede op vrije voeten

Verdachte ontkent bom bij advocatenkantoor
Verdachte ontkent bom bij advocatenkantoor
De man die verdacht wordt van het leggen van twee nepbommen in Enschede, komt deze week op vrije voeten.
Het gerechtshof in Arnhem besloot in het hoger beroep tegen de 25-jarige Enschedeër dat hij vorige week al zou vrijkomen. Maar de man heeft nog een boete openstaan na een eerdere veroordeling en wordt daarom negen dagen langer vastgehouden.
De Enschedeër wordt verdacht van het leggen van nepbommen bij een advocatenkantoor aan de Laaressingel en een tankstation aan de Boulevard in zijn woonplaats. Na de vondst van het pakketje bij het advocatenkantoor in november 2012 werd de singel afgesloten en tientallen omwonenden geëvacueerd. De rechtbank in Almelo veroordeelde de man tot twee jaar cel, maar de Enschedeër ging daartegen in beroep.

Scheurrand vuilniszak als bewijs

De man erkent dat hij een pakketje bij het tankstation heeft neergelegd maar ontkent verantwoordelijk te zijn voor het tweede pakketje bij het advocatenkantoor. Het Openbaar Ministerie meent zijn schuld te kunnen bewijzen omdat de scheurranden van de vuilniszak bij het advocatenkantoor overeenkomen met die van een rol is gevonden in het huis van de Enschedeër aan de overkant van de straat.
Op verzoek van advocaat Michels van de verdachte onderzoekt het Nederlands forensisch instituut NFI de gelijkenis. Morgen maakt het gerechtshof de resultaten daarvan bekend. Een nieuwe datum voor het vervolg van de strafzaak is er nog niet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.