nieuws

Meeste meldingen over onveilige verkeerssituaties in Overijssel uit Zwolle

Meeste meldingen onveilige verkeerssituaties uit Zwolle
Meeste meldingen onveilige verkeerssituaties uit Zwolle
Sinds de oprichting maart vorig jaar zijn bij het Meldpunt Veilig Verkeer van Veilig Verkeer Nederland 374 meldingen binnengekomen over onveilige verkeerssituaties. De meeste meldingen kwamen uit Zwolle.
Het gaat om meldingen over onoverzichtelijke verkeerspunten, druk verkeer of agressief gedrag in het verkeer. Sinds de oprichting zijn er vanuit Zwolle 85 meldingen binnengekomen. Dat is verreweg het meest in Overijssel. Uit Enschede kwamen slechts 25 meldingen, terwijl ook plaatsen als Almelo en Hengelo ver achterblijven met respectievelijk 17 en 21 meldingen.
Deventer is de nummer twee op de lijst, nog steeds op gepaste afstand van Zwolle. Vanuit Deventer kwamen 33 meldingen binnen bij Veilig Verkeer Nederland. Steenwijkerland complenteert de top drie met 31 meldingen.
Via het meldpunt kunnen mensen zelf onveilige situaties onder de aandacht brengen. De bedoeling is dat melders ook zelf meedenken over oplossingen en daar ook aan meewerken. Het meldpunt is een idee van het ministerie Infrastructuur & Mileu.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.