nieuws

Forse kritiek op fietsbeleid provincie Overijssel

De Fietsersbond heeft forse kritiek op het beleid van de provincie. Volgens de Fietsersbond wordt in Overijssel nauwelijks nog geld uitgetrokken voor fietsvoorzieningen, terwijl er wel 460 miljoen euro beschikbaar is voor de automobilist.
De Fietsersbond vreest dat Overijssel daardoor de koppositie als één van de meest 'fietslustige' provincies kwijtraakt.
Er is vooral kritiek op het CDA. Die partij schreef in het laatste provinciale verkiezingsprogramma: 'Het CDA wil het gebruik van de fiets voor korte afstanden stimuleren. Dit gebeurt door aanleg en een goed beheer van fietsroutes en door subsidies op de aanleg van fietspaden door gemeenten in het landelijke gebied voor recreatieve doeleinden. De verbetering van de verkeersveiligheid van fietspaden die door schoolgaande kinderen worden gebruikt krijgt in het bijzonder aandacht.'

Provincie niet eens met kritiek

Volgens provinciaal woordvoerder Henk Hoijtink van de Fietsersbond komt er maar bar weinig van die verkiezingsbeloften terecht, terwijl het CDA in Overijssel wel aan de macht is. "Er wordt vooral geïnvesteerd in recreatieve fietsvoorzieningen op het platteland, maar de provincie laat de fietsers zitten die elke dag van huis naar het werk pendelen."
Gedeputeerde Kok is het niet eens met de kritiek van de Fietsersbond. Zo wordt er volgens Kok veel geld uitgetrokken om de fietsenstallingen op stations op orde te krijgen. Ook in de toekomst blijft de provincie in fietsvoorzieningen investeren om nog meer mensen op de fiets te krijgen. Hij wil wel graag, net als het CDA, in overleg met de Fietsersbond om de kritiek te bespreken.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.