nieuws

Meer bewoners Grote Overstraat Deventer mogen naar huis

Brand in binnenstad Deventer
Brand in binnenstad Deventer
Opnieuw heeft een aantal bewoners van de Grote Overstraat in Deventer te horen gekregen dat ze terug naar hun huis kunnen. Vrijdag moesten ze hun woning uit vanwege de grote brand in de straat woedde. De appartementen op nummer 67 hebben aan het eind van de middag te horen gekregen dat ze weer hun huis in mogen.
De gevel van het pand waar de appartementen gevestigd zijn, is gestut. De bewoners zijn eerder vandaag onder begeleiding van de politie in hun woningen geweest. Volgens één van de bewoners is het vooral een kwestie van heel goed schoonmaken en luchten van de appartementen. De winkel die in hetzelfde pand gevestigd is blijft voorlopig nog wel gesloten, vanwege de kraan van de aannemer die voor de deur staat.
Vrijdag brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een shoarmazaak op nummer 54 en sloeg over naar de naastgelegen panden. Niemand raakte gewond en bij metingen is ook geen asbest gevonden. In totaal moesten er volgens de gemeente de bewoners van ruim veertig huizen in de omgeving van de afgebrande panden één of meerdere nachten ergens anders doorbrengen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.