nieuws

Eén op de vier Overijsselaars met kerst naar de kerk

Kerkgangers in banken Michaelskerk Zwolle
Kerkgangers in banken Michaelskerk Zwolle
Eén op de vier Overijsselaars geeft aan met de kerst naar de kerk te gaan. Dat blijkt uit een opinie-onderzoek van EenVandaag.
De animo in Overijssel om met Kerstmis naar de kerk te gaan is hoger dan in de meeste andere provincies, waar gemiddeld slechts ruim twintig procent van de bewoners een bezoek brengt aan de kerk. De Overijsselaar behoort daarentegen ook niet tot de meest fervente kerkgangers in ons land. Die wonen in Utrecht en Friesland waar het kerkbezoek met respectievelijk 32 en 29 procent het hoogst scoort.
Kennis van religies en het Christendom in het bijzonder wordt in Overijssel wel het hoogst gewaardeerd. Waar het landelijk gemiddelde op 65 procent ligt, vinden drie van de vier inwoners van Overijssel (75 procent) het Christendom een belangrijk aspect van de algemene ontwikkeling. Meer dan de helft (54 procent) vindt dat godsdienst een verplicht vak zou moeten zijn in het middelbaar onderwijs. Hoewel de meeste Overijsselaars niet zoveel op hebben met de kerk, gelooft nog altijd twee van de drie (65 procent) wel dat er meer is tussen hemel en aarde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.