nieuws

Levende Kerststal Mariaparochie trekt wederom honderden bezoekers

In de Onze Lieve Vrouwenkerk in Mariaparochie is vandaag en morgen een levende kerststal te zien. Het evenement wordt georganiseerd door de Katholieke Plattelands Jongeren Harbrinkhoek. Net als vorig jaar komen honderden mensen op de levende kerststal af.
De kerk is versiert met honderden kerstbomen. Binnen krijgen de bezoekers een fraai schouwspel voorgeschoteld. Maria, Jozef en kindeke Jezus brengen het kerstverhaal tot leven. Er zijn verschillende baby's die beurtelings de rol van kindeke Jezus vertolken. Dit alles wordt omlijst door engelen, herders en veel echte dieren. Zoals andere jaren is er ook weer een kameel aanwezig.
Onder het genot van chocolademelk en koekjes kan men luisteren naar de midwinterhoornblazers die hun klanken voort brengen en naar het koor Cantibilé van Mariaparochie, die vele mooie kerstliederen ten gehore brengt. Dit alles maakte de kerstsfeer helemaal compleet.
Vorig jaar kwamen in twee dagen tijd zo'n 1500 mensen naar Mariaparochie. De organisatie verwacht dat dit jaar weer zoveel mensen naar de levende kerststal komen kijken.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.