nieuws

Natte kerstmiddag Hengelo al vroeg van start: "Er gaat genoeg anti-vries in"

De jaarlijkse kerstmiddag in Hengelo is vandaag al vroeg van start gegaan. De eerste kroegtijgers meldden zich al om 10.00 uur vanmorgen bij de cafés in Hengelo.
Rond 12.00 uur vanmiddag stond er al een lange rij voor Café Het Pleintje aan het Burgemeester Jansenplein. Op dat moment waren er zeker al 500 tot 600 mensen binnen.

Reünie, ook voor oud-Hengeloërs

Kerstmiddag is een traditie in Hengelo, die ontstond in de jaren '80 in café De Appel. In ruim 30 jaar is het uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks ongeveer 25.000 bezoekers trekt. Niet alleen vanuit Hengelo en omgeving, maar ook oud-Hengeloërs komen uit alle uithoeken terug naar hun vroegere woonplaats voor een soort reünie.
Wat daarbij opvalt, is dat vooral de dames zich weinig aantrekken van de weersomstandigheden en altijd luchtig gekleed gaan. Dat de vrouwen geen last hebben van de kou verbaast één van de aanwezige brandweermannen overigens niets. "Er gaat genoeg anti-vries in. Die zijn zo weer warm", luidt het oordeel.

Controle door brandweer, gemeente en politie

De brandweer controleert samen met de gemeente en de politie alle deelnemende cafés om in de gaten te houden of alles goed verloopt. Rond het middaguur hadden zich nog geen opvallende zaken voorgedaan. Ook burgemeester Schelberg van Hengelo meldde zich al om 12.00 uur 's middags in het centrum van de stad. Voor de burgemeester wordt het zijn eerste kerstmiddag in Hengelo. Vorig jaar was hij net burgemeester geworden in Hengelo en erg druk met verhuizen.
Schelberg gaat ervan uit dat kerstmiddag ook dit jaar rustig zal verlopen. "Ik hoop dat de mensen het gezellig houden."
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.