nieuws

Broederenkerk Deventer staat stil bij binnenstadbrand

Bij de Kerstviering in de Deventer Broederenkerk wordt vanavond stilgestaan bij de gevolgen van de brand in de Grote Overstraat vorige week. Vijftien binnenstadbewoners verloren bij die brand definitief hun woonruimte en brengen de Kerst derhalve door zonder eigen dak boven hun hoofd.
De viering van vanavond is de eerste in 2 jaar tijd. In de tussentijd is de kerk in de binnenstad voor 4 miljoen euro opgeknapt. Vooral de houtconstructie van het dak is aangepakt. Maar ook ook zijn de heiligenbeelden gerestaureerd, is het altaar op de originele plek teruggebracht en is er een tegelvloer met vloerverwarming gekomen. Die is alleen nog niet klaar. Daarom is er vanavond maar ruimte voor 300 mensen.
Belangstellenden konden van tevoren een kaartje afhalen. Inmiddels zijn 200 plaatsen vergeven. Er is dus nog maar ruimte voor 100 kerstvierders. Dat alles om de nu nog grotendeels onbedekte betonnen vloer te beschermen. Volgens pastor Brinkhuis voelt het wel een beetje raar, kaartjes afgeven voor een kerstviering. Het doet hem denken aan het Kerstverhaal, waar voor Jozef en Maria nergens meer plek was. De viering vanavond start om 23 uur.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.