nieuws

Winkels Henk.nl sluiten definitief hun deuren

De winkels van de failliete textielketen Henk.nl hebben definitief hun deuren gesloten. In Overijssel waren er nog vestigingen open in Slagharen, Staphorst, Kampen en Zwolle.
Curator Reiziger van de failliete textielketen heeft bekend gemaakt dat het bedrijf geen doorstart maakt. Er zijn geen partijen gevonden die het bedrijf in afgeslankte vorm wilden voorzetten.

Slechte verkopen van de collecties

Henk.nl werd begin november voor de tweede keer in 13 maanden failliet verklaard. Het bedrijf had te kampen met slechte verkopen van de voorjaars- en najaarscollectie.
Reiziger had de winkels nog zolang mogelijk open gehouden om de laatste voorraden te verkopen. Alle winkels hebben gisteren definitief hun deuren gesloten.

Schuld bedraagt 6,5 miljoen euro

De arbeidsovereenkomst van de 250 medewerkers eindigt op Tweede Kerstdag. In totaal heeft de uitverkoop 3 miljoen euro aan omzet opgeleverd. Het grootste deel daarvan gaat naar de belangrijkste schuldeisers, de bank en de leveranciers.
De totale schuld bedraagt 6,5 miljoen euro.  Alle werknemers hebben voor hun laatste inzet tijdens de uitverkoop een cadeaubon van 50 euro gekregen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.