nieuws

Jaar celstraf voor drietal na zware mishandeling met knuppels in Enschede

Celstraf voor drietal na zware mishandeling
Celstraf voor drietal na zware mishandeling
Drie mannen zijn door de rechter veroordeeld tot een jaar celstraf voor poging tot zware mishandeling van een familielid in Enschede. De drie sloegen een familielid met knuppels, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte. Het Openbaar Ministerie eiste eerder tien jaar voor poging tot moord in vereniging.
De veroordeelden en het slachtoffer zijn allemaal lid van een Pakistaanse familie. De vier hadden een conflict dat op 10 augustus volledig uit de hand liep. De drie veroordeelden zochten in Enschede hun familielid op en sloegen hem op de Wethouder Elhorststraat met knuppels. Ze stopten pas met de mishandeling toen ze doorhadden dat de politie gebeld was. Ze gingen er vandoor, maar twee van hen meldden zich een dag later op het bureau. De derde verdachte vluchtte naar Duitsland en werd daar later aangehouden.

Geen toeval, maar bewust opgezocht

Tijdens de behandeling beweerden de mannen dat ze toevallig in de buurt waren toen ze hun familielid tegenkwamen, maar de rechter vond dat ongeloofwaardig. Volgens de rechter ging het om een doelgerichte actie en zochten de mannen het slachtoffer in de buurt van zijn huis op. De rechter sprak de mannen vrij van poging tot moord, dat het Openbaar Ministerie de drie ten laste had gelegd. Uit het dossier is volgens de rechter niet af te leiden dat de mishandeling gericht was op de dood van het slachtoffer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.