nieuws

Schaatsenrijdsters Ter Mors en Van Beek strijden in Heerenveen om Olympisch ticket

Schaatsenrijdsters Jorien ter Mors uit Enschede en Lotte van Beek uit Zwolle kunnen zich vandaag tijdens het kwalificatietoernooi in Heerenveen plaatsen voor de Olympische Spelen van Sotsji. Op de 1000 meter liggen voor de twee snelste vrouwen twee startbewijzen klaar.
De concurrentie voor Ter Mors en Ter Beek is groot. Ook Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Margot Boer verschijnen aan de start. De nummers 1 en 2 kwalificeren zich rechtstreeks, aan het einde van het toernooi wordt bekeken of ook de nummers 3 en 4 naar Rusland mogen.
Het Olympisch kwalificatietoernooi duurt tot en met maandag. In totaal zijn er twintig Olympische tickets te vergeven. Jorien ter Mors komt ook in actie op de 500 en 5000 meter; Lotte van Beek strijdt na vandaag nog op de 500 en 1500 meter. Carlijn Achtereekte, Jorien Voorhuis en Pien Keulstra zijn de andere Overijsselse schaatsenrijdsters die op het OKT actief zijn.
Bij de heren proberen Ronald en Michel Mulder, Mark Tuitert, Jan Smeekens, Wouter Olde Heuvel, Thomas Krol en Robert Bovenhuis een Olympisch startbewijs te bemachtigen. Mark Tuitert is de regerend Olympisch Kampioen op de 1500 meter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.