nieuws

Militair café in Staphorst vanaf januari

Een oud-militair uit Staphorst start in januari met een militair café in zijn dorp.
Staphorster Rien Morsink is 66 maar hij heeft nog altijd spijt van het feit dat hij de krijgsmacht na anderhalf jaar dienst ooit heeft verlaten. Daarom wil hij bijeenkomsten organiseren voor oud-militairen en wapenbroeders in actieve dienst, zodat veteranen en soldaten elkaar kunnen blijven ontmoeten. De gemeente Staphorst vindt het militaire café een goed idee, burgemeester Alssema heeft aangegeven bij de eerste editie te willen zijn.

Proef

De eerste bijeenkomst wordt bij wijze van proef gehouden, in het Dienstencentrum in Staphorst gehouden, van 14:00 tot 16:00 uur. Als het aanslaat, gaan we ermee door zegt Rien Morsink, in d'Olde Skoele in Rouveen. De initiatiefnemer is regionaal en landelijk bestuurder bij Bond van Wapenbroeders, een vereniging voor oud-verzetsmensen, veteranen, oud-militairen en voor actief dienende leden van de krijgsmacht.

Café in Drenthe

In het Drentse Havelte is ook een maandelijks militair café waar actieve soldaten en wapenbroeders buiten dienst elkaar elke eerste maandavond van de maand kunnen ontmoeten. Morsink wil dat nu ook op een middag organiseren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.