nieuws

Essent verkoopt warmtekrachtcentrale Enschede

Essent verkoopt warmtenetwerk
Essent verkoopt warmtenetwerk
Energiebedrijf Essent verkoopt zijn warmtenetwerk en drie warmtekrachtcentrales, waaronder die in Enschede, aan pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en technische dienstverlener Dalkia. Dat heeft Essent vanochtend bekend gemaakt.
PGGM en Dalkia zullen een gezamenlijke onderneming oprichten. De klanten van Essent en de 180 medewerkers stappen over naar de nieuwe onderneming. De overname heeft geen gevolgen voor de mensen die zijn aangesloten op de stadsverwarming. Met deze overname wisselt ook de markante Stadshaard, de Delfts blauwe warmtekrachtcentrale, in de wijk Roombeek in Enschede van eigenaar. Het gebouw werd enkele jaren geleden verkozen tot lelijkste gebouw van Nederland na een verkiezing van dagblad NRC Handelsblad.
Er is niet bekend gemaakt hoeveel geld er met de verkoop gemoeid is. Essent-bestuurder Patrick Lammers zegt in een verklaring over het afstoten van de activiteiten dat het energiebedrijf zich ook uit financiële overwegingen meer wil richten op kleinere warmteprojecten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.