nieuws

Actie bij laatste zondagsviering in zorgcentrum Zandhove in Zwolle

Verzorgingshuis Zandhove
Verzorgingshuis Zandhove
In Zorgcentrum Zandhove in Zwolle wordt vanmorgen de allerlaatste oecumenische kerkviering gehouden. Vrijwilligers van de viering voeren dan actie tegen de beslissing om te stoppen met de kerkdiensten.
Ze doen dat door zoveel mogelijk mensen op te roepen vanmorgen naar de kerkdienst te komen die om tien uur wordt gehouden. Niet alleen bewoners en familie maar ook leden van andere kerken in Zwolle die zich solidair verklaren met Zandhove zijn opgeroepen vanmorgen te komen.
De vrijwilligers willen met een overweldigende aanwezigheid van kerkgangers de bestuurders van 't Zand waar Zandove onder valt ervan te overtuigen dat het geen goede beslissing is te stoppen met de kerkdiensten.
Het bestuur van 't Zand stopt met de kerkdiensten omdat in het nieuwe stiltecentrum kleinere middagvieringen worden aangeboden voor mensen met verschillende geloofsovertuigingen, maar niet meer op zondag. Dat gebeurt omdat het bestuur vindt dat het met de middagvieringen recht doet aan de verschillende bewonersgroepen en geloofsovertuigingen. Bovendien is het stiltecentrum niet groot genoeg voor de oecumenische kerkvieringen die in Zandhove worden gehouden.
Het Podium van Kerken, waarbij veertien kerkgenootschappen in Zwolle zijn aangesloten, heeft volgende maand nog een gesprek met het bestuur van 't Zand om ze op andere gedachten te brengen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.