nieuws

Sponsor en sport lopen hand in hand

De sportsponsor top 100 aller tijden
De sportsponsor top 100 aller tijden
Aegon en de KNSB, de Rabobank wielerploeg, het Holland Heineken House, drie namen van sponsoren die niet meer weg te denken zijn uit de sport. Voor de sport een manier om topprestaties te leveren en voor de sponsor om bekendheid te creëren. Wat eerder als 'vies' werd gezien is nu een goed huwelijk tussen sport en commercie. De Zwolse sportjournalist Friso Schotanus en Bob van Oosterhout stelden een lijst samen met de 100 beste sportsponsoren en maakten er een boek over. In En Dan Nog Even Dit komen beide heren vertellen over het boek en sponsoring in de sport door de jaren heen.
In het boek wordt een top 100 van de beste sponsordeal gegeven. Het is niet zo dat sponsoren voornamelijk in voetbal voorkomen, in de top drie staat geen voetbalclub. Het gaat hierbij om sponsoren die we allemaal kennen en waar wij als consument automatisch een link bij leggen met een bepaalde sport of club.
In Overijssel hebben we ook een paar toppers. Zo had je inde jaren 90 de SNS Bank die op de shirts van FC Twente stond en Dr. Schupp op de shirts van PEC Zwolle, maar ook het uit Raalte afkomstige Beaphar bevindt zich al jaren in het top voetbal. (Pec Zwolle, Roda JC)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.