nieuws

Aflevering 14 - Canard à la Orange

Canard à la Orange
Canard à la Orange
Voor het afscheidsdiner heeft Thom extra zijn best gedaan met Canard à la Orange.

Ingrediënten:

2 sinaasappels, schoongeboend
125 ml gevogeltefond (pot 380 ml)
3 eendenborstfilets (a 200 g)
1 el zwarte peperkorrels
15 ml cognac (slijter)

Bereiding:

Schil met een dunschiller de oranje schil van een halve sinaasappel en snijd de schil in zeer dunne reepjes. Pers de vrucht, en nog een halve sinaasappel. Snijd de overgebleven halve sinaasappel in schijfjes. Breng de reepjes schil, het sap en de fond aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Maak met een scherp mes kruislings sneetjes in het vet van de eendenborst (niet in het vlees!). Stamp de peperkorrels in de vijzel of met een hamer tussen een schone theedoek. Bestrooi de eendenborst met de peper en wat zout. Bak de eendenborst in een hete koekenpan met de vetkant naar beneden 5 min. op laag vuur zonder te keren. Giet het gesmolten vet af en bak de eendenborst nog 2 min. op dezelfde kant. Keer om, draai het vuur lager en bak nog 4 min. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de aanbaksels los met de cognac. Voeg de sinaasappelschijfjes toe en laat op hoog vuur een beetje bruin worden. Schenk de sinaasappelsaus erbij en draai het vuur laag. Snijd de eendenborst in plakken en verdeel over 4 borden. Leg een schijfje sinaasappel op de eend en schep de saus erover.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.