nieuws

Hang naar schoonheid

Hang naar schoonheid
Hang naar schoonheid
Zondag 29 december is bij TV Oost 'Hang naar schoonheid' te zien. Een documentaire over de bevlogenheid, passie en de liefde voor het geschreven en gedrukte woord.
In de film 'Hang naar Schoonheid' volgt Olaf Witkamp drie antiquaren in hun jacht op dat ene unieke boek, hun pogingen om het financieel te redden en in hun liefde voor het boek.
De documentaire begint bij het opruimen van de boekenmarkt in 2012 en volgt de 3 romantici die de tijd sterk tegen hebben in deze gedigitaliseerde wereld. De film laat niet alleen zien hoe de drie verschillend omgaan met veranderingen maar geeft ook een inkijk in de wereld achter de etalageruit van dat antiquariaat. Het is een verhaal over de bevlogenheid, passie en de liefde voor het geschreven en gedrukte woord.
De hoofdpersonen, Pieter van der Meer (Boekhuis Deventer), Jos Wijnhoven (antiquariaat Jos Wijnhoven / Deventer - antiquaar v/h jaar 2012), en Willem Oving (Mulder Boekenvreugd, Zutphen) zijn alle drie mannen die al decennia lang liefde koesteren voor boeken. Al jaren echter ondervinden zij dat de groep van gelijkgestemden steeds kleiner wordt en sterk vergrijst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.