nieuws

Politie vraagt hulp burgers, OM gaat hard straffen tijdens Oud en Nieuw

Politie roept hulp in van burgers tijdens Oud en Nieuw
Politie roept hulp in van burgers tijdens Oud en Nieuw
De politie roept de hulp van burgers in om de laatste dagen van dit jaar zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo wordt gevraagd om foto's en filmpjes van ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling naar de politie te sturen. Het Openbaar Ministerie zal keihard optreden tegen mensen die zich misdragen tijdens Oud en Nieuw.
Verder geeft de politie aan om bij elk moment dat mensen de deur uit zijn, het huis goed af te sluiten in verband met inbrekers. Die zijn tijdens de feestdagen vaak extra actief omdat mensen veel weg zijn in die periode.

OM treedt keihard op

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd hard op te treden tegen mensen die tijdens de jaarwisseling de rust verstoren. Mensen die voor de rechter moeten verschijnen zullen niet alleen meteen hun straf te horen krijgen, maar de straffen zullen ook 75 procent hoger zijn dan normaal. Met mensen die zich schuldig maken aan geweld tegen hulpverleners zal het OM geen medelijden hebben: de straffen worden tijdens Oud en Nieuw verdubbeld en het OM zal sowieso een gevangenisstraf eisen.
Het OM zal in zaken tegen mensen die illegaal vuurwerk verkopen, maken of afsteken ook hoge straffen eisen. Het OM kan zelfs gevangenisstraf eisen, omdat het nieuwe vuurwerk zo extreem gevaarlijk is en veel schade kan toebrengen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.