nieuws

Recordaantal deelnemers klompenrace Rouveen

Ruim 200 mensen hebben vannacht meegedaan aan de twaalfde editie van de klompenrace van Rouveen. Rik Wolswinkel uit Woudenberg was de winnaar van de race.
Wolswinkel legde op houten schoenen het 2,4 kilometer lange parcours door de dorpskern af in negen minuten.
Hij deed voor de zevende keer mee aan de klompenrace. Hij werd twee keer vierde, twee keer derde, twee keer tweede en nu dus de winst. De Woudenberger kreeg de wisselbokaal uitgereikt: twee klompjes op een plank. Egwin Kuiers uit Staphorst werd tweede, Ruud Veerman uit Rouveen was derde. Bij de vrouwen won Leonieke Tichelaar, gevolgd door Jenny Braamskamp en Daniela Leusink.

Rennen, kruipen, lopen en stempelen

Voor de twaalfde keer vond het sportevenement plaats. Er deden 211 deelnemers mee, een absoluut record. De Klompenrace houdt in dat deelnemers, het liefst verkleed en uiteraard op klompen, een parcours met hindernissen afleggen door de kern van Rouveen. De deelnemers moesten, behalve hard rennen op klompen, kruipen door een gang, door mul zand lopen en stempelen. Om klokslag middernacht werden de lopers weggeschoten door een dreun uit een melkbus.
Het zogeheten Comité Zoneendan, bestaande uit dorpelingen die af en toe iets ludieks organiseren, startte twaalf jaar geleden als geintje met de race op houten schoenen. Sindsdien is het een echte traditie. Het hele dorp loopt altijd uit. Elk jaar is er een actueel thema. Dit jaar ‘Diek veur mekaer’. Dit thema had alles te maken met het gereedkomen van de Oude Rijksweg die twintig maanden was afgesloten voor groot onderhoud.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.