nieuws

Laatste kans voor schaatsster Jorien ter Mors uit Enschede bij kwalificatietoernooi

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Schaatsster Jorien ter Mors uit Enschede krijgt vanmiddag haar laatste kans om zich te plaatsen voor de langebaan tijdens de winterspelen in Sotsji, in februari. Ze komt vanmiddag in actie op de 1500 meter tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen.
Ter Mors leek de belangrijkste uitdager van Ireen Wüst bij het olympisch kwalificatietoernooi. Maar de schaatsster die als shorttrackster al wel zeker is van deelname aan de Olympische Spelen, liep op de 3000 en 1000 meter deelname mis. Ze krijgt vandaag nog een kans om ook deelname op de langebaan af te dwingen. Ter Mors neemt het op de 1500 meter in de negende en voorlaatste rit op tegen Margot Boer.
Ze moet bij de eerste drie eindigen. Dan is ze zeker van een ticket. De nummer 4 moet afwachten of die prestatie genoeg is. Jorien Voorhuis uit Hengelo is samen met regerend olympisch kampioene Ireen Wüst is ingedeeld in de zevende rit.
De vierde dag van het olympisch kwalificatietoernooi begint vanmiddag rond kwart over vier met de 1500 meter voor vrouwen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.