nieuws

Kassabon, natuurgeweld en branden: de 20 populairste berichten van 2013

2013 is bijna voorbij. Het was voor Overijssel een jaar met veel grote branden. Ook waren er problemen door de crisis, zoals het faillissement van Oad Reizen en was er extreem weer. Maar er was ook die rel met een kassabon. Dit zijn de 20 meest gelezen berichten van 2013. Kijk hier voor een uitgebreid jaaroverzicht.

1. Verontwaardiging over belerende tekst op kassabon Dolcis in Kampen (19-11)

Er ontstaat een fikse rel op internet als Astrid de Jong uit Kampen een foto van een kassabon op Twitter zet waar een medewerkster van de Dolcis op had geschreven: "Mevrouw gaat de schoenen niet onderhouden."

2. Weer brand meubelplein Enschede, nu zeer grote brand (20-1)

Enschede wordt geteisterd door een aantal grote branden vlak na elkaar. Bij deze brand gaat een groot deel van meubelboulevard Schuttersveld in vlammen op.

3. Foto's van wateroverlast na wolkbreuk in Overijssel (20-6)

Na een paar dagen van hitte ontstaan er hevige regenbuien. Plaatselijk valt er wel 50 tot 75 mm regen, met veel wateroverlast tot gevolg.

4. Meisje van 14 jaar uit Zwolle vermist (28-6)

Burgernet Overijssel doet een oproep om uit te kijken naar een 14-jarige meisje uit Zwolle. Ze wordt vermist. De moeder van het meisje meldt op haar Facebook-pagina dat ze bij de politie aangifte heeft gedaan van gijzeling.

5. Nijhof Wassink uit Rijssen in Poolse Playboy (10-11)

Het Rijssense transportbedrijf Nijhof Wassink staat in de Poolse Playboy. Het bedrijf sponsort de Poolse vrouwenschaatsploeg. Die staat half ontbloot in de Playboy, in schaatspakken met de naam van het transportbedrijf erop.

6. Rijschool Almelo boos over filmpje lesauto op Dumpert (20-2)

Rijschoolhouder Bahar in Almelo is boos op de internetsite Dumpert, waarop een filmpje is te zien dat hij met een lesauto tussen gesloten overwegbomen slalomt.

7. Doden in Buurse gevolg van relatiedrama (2-3)

In een woning aan de Ammeloeweg in Buurse worden de dode lichamen gevonden van de twee bewoners. Na onderzoek van de politie komt vast te staan dat er sprake is van een relatiedrama.

8. Uitgaanscentrum Bill's Bar in Markelo failliet (6-11)

De rechtbank in Almelo verklaart uitgaanscentrum Bill's Bar in Markelo failliet. Het bedrijf zat al enige tijd in betalingsmoeilijkheden. Er komen veel reacties op het faillissement.

9. Oad Reizen in Holten failliet verklaard (25-9)

Touroperator Oad in Holten is failliet. Het personeel wordt tijdens een emotionele bijeenkomst ingelicht. Bij de 140 reisbureaus van Oad werken 1755 medewerkers. Het is het grootste faillissement van 2013 in Overijssel.

10. Zeer grote brand in winkelpand binnenstad Deventer, woningen ontruimd (20-12)

Een zeer grote brand verwoest drie panden in de Grote Overstraat, middenin het historische centrum van Deventer. Tientallen bewoners worden geëvacueerd, vijftien raken hun huis definitief kwijt.

11. Grote brand verwoest partycentrum 't Holscher in Saasveld (15-7)

Partycentrum 't Holscher aan de Drosteweg in Saasveld gaat in vlammen op. Niemand raakt gewond. De brandweer kan de woning ernaast redden, maar van het partycentrum blijft niets over.

12. Mobieltje van vrouw uit Enschede ontploft in hand (10-12)

Joke Bolhaar uit Enschede krijgt de schrik van haar leven. Tijdens het winkelen voelt ze haar mobiele telefoon warm worden en opzwellen. Op het moment dat ze hem loslaat ontploft de telefoon. Ze blijft ongedeerd.

13. Grote problemen door stroomstoring in Enschede (5-1)

Door een grote stroomstoring in Enschede zitten ongeveer 20.000 huishoudens zonder stroom. Dat veroorzaakt grote problemen. Een explosie in een schakelinstallatie in het verdeelstation in de Vechtstraat is de oorzaak.

14. Goederentrein ontspoord in Borne, geen gewonden gevallen (6-11)

Een goederentrein ontspoort ter hoogte van de Oonksweg in Borne. Er vallen geen gewonden, maar er rijden dagenlang geen treinen, omdat het spoor over een paar kilometer beschadig is en gerepareerd moet worden.

15. Enschede in crisisteam bij elkaar: "Blijf thuis" (20-6)

De gemeente Enschede roept een crisisteam bij elkaar vanwege de grote hoeveelheid regen die valt. In sommige straten staat meer dan 30 centimeter water. Iedereen wordt opgeroepen om niet naar buiten te gaan.

16. Grote brand winkelcentrum De Posten Enschede (24-2)

Een zeer grote brand in het winkelcentrum aan De Posten in Enschede. Vijf van de zes bedrijven in het winkelcentrum gaan in vlammen op. 13 woningen worden tijdelijk ontruimd.

17. Politie schiet verwarde man neer in Slagharen (19-12)

Een verwarde man wordt door een arrestatieteam neergeschoten voor een huis aan de Hoogeveenseweg in Slagharen. Bij de actie worden loden kogels in een zakje gebruikt die de man uitschakelen, maar niet ernstig verwonden.

18. Brand op meubelplein Enschede (19-1)

Na een grote brand in december, is het opnieuw raak op meubelplein Schuttersveld aan de Hengelosestraat in Enschede. Meerdere panden lopen schade op, waaronder Halfords, een parketzaak en de Kwantum.

19. Dode bij ernstig ongeluk met vrachtwagen op A28 bij Zwolle (21-10)

Bij een ernstig ongeluk op de A28 bij Zwolle komt één persoon om het leven. De vrouw komt met haar auto in de berm van de snelweg onder een vrachtwagen terecht. Een andere inzittende van de auto overleeft het ongeluk wel.

20. Grote brand Pré Pain Oldenzaal ontstaan in koeling (4-6)

Bij het bedrijf Pré Pain aan de Kleibultweg in Oldenzaal breekt brand uit in een koelinstallatie. 350 medewerkers worden geëvacueerd. Bij de brand komen dikke rookwolken vrij. De brand veroorzaakt veel schade.
Uitleg: Deze top 20 is samengesteld op basis van de meest gelezen berichten op de website van RTV Oost in 2013. De gegevens van de mobiele website en de mobiele apps zijn hier niet in meegenomen. Kijk hier voor een uitgebreider online jaaroverzicht van 2013

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.