nieuws

Vooral jongeren uit Hengelo en Borne naar Halt na afsteken vuurwerk

Jongeren boven de 12 jaar worden doorverwezen naar Halt na afsteken vuurwerk
Jongeren boven de 12 jaar worden doorverwezen naar Halt na afsteken vuurwerk
In Hengelo en Borne worden relatief veel jongeren van 12 tot 18 jaar oud doorverwezen naar Bureau Halt na het afsteken van vuurwerk. Dat blijkt uit cijfers van Haltverwijzingen omstreeks alle jaarwisselingen van de afgelopen acht jaar. De cijfers zijn door Nu.nl opgevraagd bij Halt.
Beide gemeenten scoren een percentage Haltverwijzingen dat ver boven het landelijk gemiddelde ligt: meer dan drie promille van alle jongeren uit deze gemeenten is/wordt doorverwezen naar Halt voor het afstaken van vuurwerk. In Hengelo gaat het om gemiddeld achttien op de duizend jongeren per jaar; in het veel kleinere Borne zijn dat gemiddeld zes op de duizend jongeren per jaar.
De laatste twee jaar zijn er overigens relatief weinig Haltverwijzingen. Het gaat daarbij om vier jongeren of minder per jaarwisseling. Op dit moment is de score in Borne en Hengelo ook nog niet hoog. De politie Twente meldt drie Haltverwijzingen in Borne en twee in Hengelo. Wel valt het de politie op dat er relatief veel kinderen jonger dan 12 jaar vuurwerk afsteken met toestemming van de ouders. Deze kinderen komen er af met een reprimande.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.