nieuws

Weinig belangstelling voor vuurwerkpeventiepakketten Isala Ziekenhuis Zwolle

Ziekenhuis Isala in Zwolle
Ziekenhuis Isala in Zwolle
De belangstelling voor de vuurwerkpreventiepakketten van het Isala Ziekenhuis in Zwolle valt erg tegen. Van de 2000 beschikbare pakketten is nog maar een klein percentage verkocht. "Veel te weinig, dat valt ons erg tegen", aldus de woordvoerder.
Een precies getal kan de woordvoerder niet geven, maar "als het er 100 zijn dan zit ik er denk ik niet ver naast". In die pakketten zitten een speciale vuurwerkbril, twee aansteeklonten en professionele oordoppen. "Een reden zou natuurlijk ook kunnen zijn dat vuurwerkverkopers zelf een veiligheidsbril verkopen, of dat mensen zelf aansteek- lonten bestellen bij hun vuurwerk".

Meer aandacht vragen

Opvallend is in elk geval wel dat particulieren tientallen euro's besteden aan vuurwerk, maar de €6,- voor het pakket niet uitgeven. "We gaan volgend jaar in nog meer aandacht vragen door bijvoorbeeld bij verkooppunten aan te kloppen en de pakketten daar aan te bieden".

Opbrengst naar kinderspeelgoed

De pakketten zijn nog tot en met oudjaarsdag te koop bij verschillende afdelingen van het Isala Ziekenhuis, in de winkel in de centrale hal van het ziekenhuis, de poli's Oogheelkunde en KNO-heelkunde in Kampen en bij de Sligro in Zwolle. De opbrengst gaat naar kinderspeelgoed voor het nieuwe ziekenhuis in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.