nieuws

Herdenkingsbijeenkomst slachtoffer skiongeluk Hardenberg druk bezocht

De speciale herdenkingsbijeenkomst vanmiddag op het Vechtdal College in Hardenberg voor Kristiaan Smit, die afgelopen zaterdag overleed aan de gevolgen van een skiongeluk in Oostenrijk, is druk bezocht. De verslagenheid  onder de ruim honderd leerlingen en docenten die bij de bijeenkomst aanwezig waren is groot.
De herdenking werd achter gesloten deuren gehouden. De school heeft de media uitdrukkelijk gevraagd op gepaste afstand te blijven. Het Vechtdal College heeft een condoleanceregister geopend en een stilteruimte in de school ingericht.
Ook de plaatselijke voetbalclub VV Bergentheim staat uitgebreid stil bij de plotselinge dood van de jongen. Het slachtoffer was actief lid van de club en speelde als keeper bij de B-junioren. Gisteren was er al een bijeenkomst voor teamgenoten, ouders en trainers. Vanavond zet de voetbalvereniging de deuren open voor alle andere clubleden die het slachtoffer willen herdenken. Op de website van de club is een condoleanceregister geopend.
Het 15-jarige slachtoffer kwam afgelopen vrijdag tijdens het skiën ongelukkig ten val en liep daarbij ernstige verwondingen aan zijn borstkas en hoofd op. Zaterdag is hij in het ziekenhuis van Salzburg aan de verwondingen overleden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.