nieuws

'Jan Krediet in Steenwijk failliet door economische crisis'

Transportbedrijf Jan Krediet uit Steenwijk is failliet gegaan als gevolg van de economische crisis. Dat zegt curator Meulenberg uit Zwolle in een korte reactie aan RTV Oost.
Jan Krediet vervoert vooral duurdere types meubelen en keukens. Omdat er nauwelijks meer nieuwe huizen worden gebouwd, zijn er ook veel minder nieuwe meubelen en keukens nodig die vervoerd moeten worden. De omzet werd te laag om de vaste lasten te kunnen betalen, zo vertelt de curator.
Bij de transporteur in Steenwijk werken 104 mensen. De curator is op zoek naar mogelijkheden voor een doorstart, maar het proces wordt vertraagd vanwege de feestdagen. De hoop is om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

Donderslag bij heldere hemel

Voor veel mensen komt het faillissement als een donderslag bij heldere hemel. Het bedrijf is al jaren marktleider in de Benelux en stond bekend als een bedrijf met goede opdrachtgevers. Het bedrijf bestaat sinds 1924. De politiek in Steenwijkerland reageert geschokt. CDA-fractievoorzitter Wim Brus: "Dit is het heel erg jammer omdat Steenwijk niet veel grote bedrijven heeft. Ik hoop en verwacht dat er een doorstart mogelijk is."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.