nieuws

Opnieuw hortensia's geknipt in omgeving Windesheim

Onaangekondigd en stiekem werden in de afgelopen weken opnieuw tientallen hortensia's gekortwiekt in tuinen in Windesheim, Heino, Laag Zuthem en Raalte.
In meerdere tuinen in en rond het dorp Windesheim zijn hortensia's gesnoeid. De families Nijenhuis en Van der Hulst weten zeker dat het geen vogels of insecten zijn die de takken knagen of bijten. "Dat is een fabeltje", volgens Van der Hulst. Aan de takken is duidelijk te zien dat een snoeischaar is gebruikt.

Drug?

Waarom de takken worden geknipt en waarvoor ze worden gebruikt, is niet bekend zolang de daders niet worden opgespoord. Omdat de politie geen prioriteit hecht aan de hortensia's zal de reden niet snel bekend worden.
Wel is bekend dat de bloemknoppen van hortensia's te roken zouden zijn. In gedroogde vorm zouden hortensia's dezelfde hallucinerende werking hebben als marihuana. Dat het roken van gedroogde hortensia's gevaarlijk is, is minder bekend. Het blauwzuur of de waterstofcyanide in de plant kan dodelijk zijn als het geïnhaleerd wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.