nieuws

Meer vuurwerkstraffen van Halt in Twente

Vuurwerk
Vuurwerk
Bureau Halt heeft 65 jongeren in Twente een werk- of leerstraf opgelegd in verband met illegaal vuurwerk of het te vroeg afsteken van vuurwerk. Het aantal straffen is gestegen: vorig jaar werden er in de regio nog 43 straffen uitgedeeld.
Het aantal straffen in Enschede is gedaald van 23 naar 12. Ook in Almelo is sprake van een daling: vorig jaar werden daar nog 5 straffen uitgedeeld, maar dit jaar zijn daar nog geen jongeren doorverwezen naar Halt. De situatie in Hof van Twente is juist andersom: vorig jaar hoefden er geen jongeren naar Halt, dit jaar zijn 12 jongeren doorverwezen.
Bij Bureau Halt komen jongeren tussen de 12 en 17 jaar terecht voor relatief lichte overtredingen. Acht jongeren in Twente zijn doorverwezen naar Halt in verband met het afsteken van illegaal vuurwerk, de overige 57 hadden vuurwerk te vroeg afgestoken. Een groot deel krijgt een leerstraf, maar er worden ook werkstraffen uitgedeeld. De hoogte van de straf is afhankelijk van de overtreding en de leeftijd van de betrokkene.
Het aantal straffen in de regio IJsselland wordt vrijdagochtend bekend gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.