nieuws

Hoe ga ik zonder kater het nieuwe jaar in?

Katervrij het nieuwe jaar in
Katervrij het nieuwe jaar in
Nieuwjaarsdag wordt traditioneel aangegrepen om een nieuwe start te maken, met goede voornemens en beloften. Veel mensen stellen die goede voornemens en beloftes meteen maar een dagje uit: de kater van het feest van Oud en Nieuw is toch te groot.
Na een avond en een nacht feesten, gezelligheid en veel alcohol is een kloppende hoofdpijn vaak het vervelende eindresultaat. Een dagje op de bank of in bed is wat overblijft, met een pakje pijnstillers en een fles water binnen handbereik. Terwijl zo'n dag toch vrij gemakkelijk te voorkomen is.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk. Eet veel groente en fruit om extra vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Die worden namelijk door je lichaam gebruikt om de giftige alcohol te neutraliseren. Zodra deze vitaminen en mineralen op zijn, worden deze mineralen uit je organen gehaald en daar merk je de volgende dag de gevolgen van.

Regelmatig water drinken

Een goede bodem leggen tijdens je avondeten en voor het feesten veel water drinken helpt ook, je geeft je lichaam extra 'materiaal' om te herstellen. Tijdens het feestvieren is het ook verstandig om regelmatig een alcoholvrij drankje te nemen. Je krijgt daardoor natuurlijk minder snel last van de alcohol en je lichaam heeft aan het einde van de nacht minder alcohol om af te breken.

Goed ontbijt

Als je dan ergens aan het einde van de ochtend of halverwege de middag wakker wordt, dan zul je zien dat je een stuk minder brak bent dan anders. Om het helemaal af te maken is het belangrijk dat je een goed ontbijt neemt met veel vitamines en mineralen. Luister naar je lichaam: als je een dutje op de bank wilt doen, doe dat dan ook gewoon. En mocht je toch nog een pijnstiller nodig hebben, neem dan ibuprofen. Daardoor zetten de aderen in je hoofd uit. Vernauwing van aderen in je hoofd is juist één van de oorzaken van hoofdpijn.
Een nacht feesten en drinken kan nooit zonder gevolgen blijven, je lichaam moet gewoon hard aan het werk vanwege de alcohol. De enige oplossing om geen kater te hebben op Nieuwjaarsdag: ga alcoholvrij het nieuwe jaar in!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.