nieuws

Onrustige jaarwisseling in Overijssel met geweld tegen hulpverleners

De jaarwisseling in Overijssel is onrustig verlopen. Voor zover bekend was er geen sprake van echte calamiteiten. Politie, brandweer en ambulance hebben het voornamelijk druk gehad met kleine incidenten.

Politie

Er zijn ruim vijftig aanhoudingen verricht voor onder meer vernieling en mishandeling. In Enschede zijn twee personen aangehouden voor het mishandelen van twee politieagenten. In de hele regio Twente zijn zeker dertig mensen aangehouden, met name in de grote steden. In de politieregio IJsselland zijn ruim twintig mensen aangehouden.
Bij een mishandeling in Grafhorst is een man zwaargewond geraakt. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Na een schietpartij in Zwolle zijn twee mensen aangehouden. Bij de schietpartij zijn geen gewonden gevallen.

Brandweer

De brandweer moest vaak uitrukken voor kleine brandjes. In Twente in de brandweer in totaal 120 keer gealarmeerd. Met name in de grote steden had de brandweer het druk met containerbrandjes en vreugdevuren. In Deurningen was sprake van een woningbrand. In Geesteren en Enschede ontstond brand in een schuur. In Dedemsvaart brandde een brommobiel uit. In Balkbrug ontstond brand in een schaftkeet. In de regio Twente is geen sprake geweest van geweld tegen brandweerlieden.

Ambulance en ziekenhuis

Ziekenhuizen en huisartsenposten in de regio hebben tientallen mensen met vuurwerkletsel behandeld. De meeste mensen liepen letsel op aan ogen of handen. Het Isala-ziekenhuis in Zwolle meldt dat één slachtoffer dusdanig verwondingen had dat hij een oog moet missen. Het MST-ziekenhuis in Enschede meldt dat het jongste vuurwerkslachtoffer 7 jaar oud was. Behalve vuurwerkslachtoffers meldden er zich ook mensen met verwondingen na vechtpartijen. Er is in Twente geen sprake geweest van geweld tegen ambulancemedewerkers op straat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.