nieuws

Veel oog- en handletsel door vuurwerk tijdens jaarwisseling

Vuurwerk in Enschede
Vuurwerk in Enschede
Tijdens de jaarwisseling zijn er vooral vuurwerkslachtoffers gevallen met oog- en handletsel. Eén slachtoffer in het ziekenhuis in Zwolle moet een oog missen.
Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft twee slachtoffers met oogletsel en drie met handletsel behandeld. Eén van de slachtoffers zal een oog moeten missen. Het MST-ziekenhuis in Enschede heeft drie slachtoffers met aanzienlijk vuurwerkletsel geholpen. Eén van hen raakte ernstig aan een oog gewond. Verder behandelde het ziekenhuis nog vijf lichtgewonde vuurwerkslachtoffers. Het jongste slachtoffer was 7 jaar.
Het ZGT-ziekenhuis in Almelo heeft vier slachtoffers met vuurwerkletsel behandeld. In het ZGT-ziekenhuis in Hengelo meldden zich geen ernstige vuurwerkslachtoffers.  Het Röpcke Zweers-ziekenhuis in Hardenberg meldt ook geen slachtoffers met noemenswaardig letsel. In het Deventer Ziekenhuis zijn tot slot drie vuurwerkslachtoffers geholpen. Twee van hen raakten aan vingers gewond; één slachtoffer had doofheidsklachten.
Huisartsenposten in Overijssel meldden daarnaast tientallen lichtgewonden door vuurwerk, waarbij een doorverwijzing naar het ziekenhuis niet nodig was. Het aantal behandelde slachtoffers op huisartsenposten in Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal bedroeg 34.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.