nieuws

Meeste klachten vuurwerkoverlast uit Enschede en Zwolle

Meeste meldingen van overlast uit Zwolle en Enschede
Meeste meldingen van overlast uit Zwolle en Enschede
Inwoners van Enschede en Zwolle dienen de meeste klachten in bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Uit Enschede kwamen er 1.184 meldingen binnen, uit Zwolle 848.
Vanuit heel Nederland kwamen er meer dan 80.000 meldingen binnen van vuurwerkoverlast bij het meldpunt. Dat zijn er nu al meer dan vorig jaar en mensen hebben nog een paar dagen de tijd om een klacht in te dienen.
De landelijke klachtenlijst wordt aangevoerd door Zwolle en Enschede. In grote steden als Amsterdam en Den Haag was het absolute aantal klachten weliswaar hoger, maar omgerekend naar het aantal inwoners blijken de Overijsselse steden meer klachten in te dienen. De meeste meldingen gaan over harde knallen, gevaarlijke situaties voor mens en dier of schade aan eigendommen.
Vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van vijftien lokale GroenLinksfracties. Tot 4 januari kan overlast nog gemeld worden op de website. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin dit jaar wordt aangeboden aan de Tweede Kamer en vijftien burgemeesters.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.