nieuws

Opnieuw stakingen bij AkzoNobel Deventer, nachtploeg legt werk neer

AkzoNobel in Deventer
AkzoNobel in Deventer
Het personeel van AkzoNobel in Deventer legt opnieuw het werk neer uit protest tegen de sluiting van hun vestiging. De nachtploeg zal vanaf vanavond staken. Het is de bedoeling dat de nachtdiensten blijven staken totdat het bedrijf de medewerkers tegemoet komt.
De afgelopen weken legden medewerkers van AkzoNobel al meerdere keren het werk neer. Ze zijn het er niet mee eens dat de chemiegigant de productielocatie in Deventer sluit. Het bedrijf zegt dat de doen omdat de productie in andere landen goedkoper kan. Maar het personeel is niet overtuigd van de noodzaak.

Alternatief

Begin december werden de acties tijdelijk opgeschort nadat de ondernemingsraad van Akzo een alternatief plan indiende. De OR stelde voor met dertig procent minder personeel te gaan werken om zo de nodige bezuinigingen te halen. Op die manier zou de vestiging in Deventer wel open kunnen blijven, oordeelde de ondernemingsraad.
Maar het bedrijf heeft volgens de actievoerders niet gereageerd op het alternatieve plan en dus zijn de stakingen hervat. Tussen elf uur 's avonds en zeven uur 's ochtends wordt er voorlopig niet gewerkt. Overdag gaan de werkzaamheden wel door. Door de staking van de avonddienst wordt de productie in Deventer gehalveerd, zegt actieleider Ton Schaap.
Het personeel hoopt op die manier het bedrijf onder druk te zetten om de werknemers tegemoet te komen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.