nieuws

Erfgoedorganisaties willen monumentenstatus stadhuis Almelo

Stadhuis Almelo
Stadhuis Almelo
Ergfoedorganisaties Stichting het Cuypersgenootschap en Erfgoedvereniging Heemschut willen dat het huidige stadhuis van Almelo een monumentenstatus krijgt.
De bouw van het nieuwe stadhuis aan de Egbert Gorterstraat is in volle gang. Er staat nog niet vast wat er daarna met het huidige stadhuis gaat gebeuren. De erfgoedorganisaties vinden het belangrijk dat het gebouw behouden blijft en een nieuwe bestemming krijgt. Daarnaast willen ze dat het gebouw een monumentenstatus krijgt.

Wederopbouwerfgoed

Volgens de organisaties behoort het gebouw tot het wederopbouwerfgoed. Het stadhuis is in de begin jaren zeventig gebouwd en is ontworpen door de Nederlandse architect J.J.P. Oud. Ook was hij architect van onder meer het Nederlands Congresgebouw in Den Haag en het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Het stadhuis in Almelo is één van zijn laatste werken.
De Coöperatie Hergebruik Gebouwen heeft onderzoek gedaan naar de herontwikkeling van het stadhuis. Daaruit blijkt dat een gemengde invulling van het gebouw de meeste kans op succes heeft. De coöperatie is al in gesprek met verschillende partijen die zich in het stadhuis willen vestigen.
Trivium Meulenbelt Zorg onderzocht eerder al of ze het stadhuis van Almelo konden laten verbouwen tot een woonzorgcomplex. Dat bleek uiteindelijk niet mogelijk. Het nieuwe stadhuis moet eind van dit jaar klaar zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.