nieuws

Darten is weer terug van weggeweest

Sinds nieuwjaarsdag zijn de dartbords en dartpijlen niet meer aan te slepen in de winkels. Darten is weer helemaal terug, mede door het succes van Michael van Gerwen op het WK van de PDC. Televisiezender RTL zond alles live uit en kreeg bij de finale meer dan 2 miljoen kijkers. Dit weekend begon het Wereldkampioenschap van de andere dartbond, het Lakeside toernooi van de BDO met Christian Kist uit Vroomshoop als kanshebber. Jelle Klaasen die het toernooi won in 2006 blikt met ons vooruit op dit toernooi en vertelt over deze gloriedagen van het Nederlandse darten.
Jelle Klaasen komt uit Breda maar woont nu in Hengelo. Toen veel darters van de BDO (British Darts Organisation) overstapten naar de PDC (Professional Darts Corporation)  stapte ook Jelle over. Hij deed ook mee aan het afgelopen WK die van Gerwen won, maar werd uitgeschakeld in de eerste ronde.
Nadat SBS jarenlang het darten live heeft uitgezonden is het sinds een paar jaar overgegaan naar RTL. Een Nederlands succes draagt bij aan de populariteit van de sport, zeker nu het live wordt uitgezonden. Ook de darters hebben baat bij de live-uitzendingen en de succesen, zo verdienen ze meer geld via sponsoring.
Christian Kist uit Vroomshoop won in 2012 het Lakeside dartstoernooi als debutant. Vorig jaar ging hij kansloos onderuit in de eerste ronde, maar nu is hij weer terug van weggeweest volgens Klaasen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.